tirsdag 15. november 2011

"Ytringsfrihed bør finde Sted"

Sitatet i overskriften er hentet fra siste gang Loven om ytringsfrihet ble gjennomgått i Norge, NOU 1999:27.

I høst har det pågått en heftig debatt om hvordan klimaforskere i utlandet har blitt trakassert. Debatten har spesielt gått i Morgenbladet, med start 30. september. Men også i KLIMA har temaet blitt tatt opp. Lederen i KLIMA nr. 4 - 2011 gjorde det nødvendig å spørre om KLIMA/CICERO synes debatten i Norge etter 2005 har vært ok, med all personsjikane og stigmatisering. Problemstillingen er bredt belyst i denne artikkelen på ABCNyheter.

Det som imidlertid er høyst overraskende, er at CICERO/KLIMA har sådd tvil om sitt syn på den norske klimadebatten. Det kan endog virke som om de synes den har vært ok. Dette fremgår av debatten på deres eget debattforum her.

Ja, da er det jammen bra at ytringsfriheten er lovbestemt. På den måten kan Ole Henrik Ellestad imøtegå det angrepet Direktør Pål Prestrud (CICERO) har på Ellestad i Samtiden nr. 2-2011: "Klimaskeptikere uten skepsis". Her er svaret fra Ellestad, i Samtiden nr. 3 - 2011: "Naturlige variasjoner styrer klima. Svar til CICERO-direktør Pål Prestruds artikkel på samtiden.no".

Jeg overlater til leseren å avgjøre hvem som har den beste fjærpennen i denne kappestriden. Men hadde du spurt meg, ville nok Direktøren stått igjen med null poeng etter kampen

2 kommentarer:

 1. Stadig mer informasjon viser til at BBCs offisielle politikk er å nekte skeptikerne samme rettigheter til programtid/innlegg som alarmistene.

  Se for eksempel: http://www.bbc.co.uk/blogs/climatechange/2009/07/bbc_stifles_climate_change_deb.html

  Det virker som NRK og de fleste gammelmedia i Norge har en tilsvarende politikk. Kan det være aktellt for deg å ta opp i en eller annen sammenheng?

  SvarSlett
 2. Mer link om BBC:
  http://climatesafety.org/keeping-denial-alive-at-the-bbc-the-falsehoods-of-paul-hudson/

  og
  http://blogs.news.com.au/heraldsun/andrewbolt/index.php/heraldsun/comments/how_the_bbc_was_recruited_by_the_warmists

  SvarSlett